Manuelni aparat za espresso kafu OPIO XP320830 / Crno-srebrni

Uživajte u autentičnom ukusu espressa i kremastom cappuccinu u udobnosti sopstvenog doma!

Manuelni aparat za espresso kafu OPIO XP320830 / Crno-srebrni

Uživajte u autentičnom ukusu espressa i kremastom cappuccinu u udobnosti sopstvenog doma!

Krups OPIO Espresso aparat priprema izvanredni espresso u trenu, sa manuelnim kontrolama za personalizovane rezultate, aluminijumskom posudom za brzo zagrevanje, pumpom pritiska 15 bara za profesionalne rezultate ekstrakcije i aromu profesionalnog kvaliteta. Mlaznica za paru priprema cappuccino sa savršenom penom, dok čitav niz poboljšanih karakteristika čini pripremu espressa kod kuće savršenom.  

Ref: XP320830

Opis

Preciznost za savršenu aromu

Aparat za espresso Opio donosi profesionalne rezultate sa savršenom aromom i ukusom bez premca, tako da možete uživati u autentičnom espressu i kremastom cappuccinu kod kuće.

Manuelna funkcija pomaže vam da dobijete savršen ukus i konzistenciju, dok pumpa od 15 bara nudi savršenu aromu, bez gorkog ukusa.

Napredna tehnologija aluminijumske posude omogućava brzo zagrevanje, a mlaznica za paru garantuje kremast i aromatičan cappuccino.

Aparat za espresso dolazi sa filterima za kafu, prostorom za odlaganje merne kašike i pribora za sabijanje mlevene kafe.

Rezervoar za vodu je kapaciteta 1,2 L.

Aparat za espresso kafu Opio nudi jedinstveno iskustvo pripreme espressa kod kuće!

Specifikacije

Opšte
Boja Crna
Garancija 2 godine
LED indikator Ne
Interfejs
Jezici prikaza
Pritisak 15 bara
Zemlja porekla Kina
Odvojiva posuda za otkapavanje
Tehnologija
Dugme za uključivanje / isključivanje
Kapacitet rezervoara za vodu (L) 1.2 l
Parna mlaznica
Funkcija pare
Broj napitaka pripremljenih istovremeno 2
Automatsko isključivanje
Thermoblock sistem Ne
Uklonjiva posuda za kapanje
Sistem za penjenje mleka
Vrsta kafe

Dodaci

Trenutno nemamo dodatni delova za ovaj aparat.

Česta pitanja

Uvek koristite hladno mleko (pravo iz frižidera) i veoma sveže mleko. Svako mleko, ako je hladno i sveže, dobro će se umutiti.Ako koristite obrano meko, dugotrajno obrano mleko daje bolje rezultate.

Vodite računa da je i posuda koju koristite za pravljenje pene takođe hladna/ohlađena. Posude od stakla ili nerđajućeg čelika daju najbolje rezultate.

Pravljenje pene od mleka-u 6 koraka:
• Koristite posudu odgovarajuće veličine i do pola je napunite <strong>hladnim</strong> mlekom.
• Uronite vrh mlaznice za paru u mleko.
• Aktivirajte mlaznicu za paru, okretanjem dugmeta u potpunosti.
• Pomerajte posudu sa mlekom gore, dole dok ne čujete prepoznatljiv zvuk SSSST…SSSST.
• Nastavite da polako spuštate posudu (<strong>bez naglih pokreta</strong>), rastežući mleko do vrha, formirajući čvrstu penu.
• Nastavite da grejete mleko dok na termometru ne dostigne temperaturu 60 °C (ako imate termometar). Isključite mlaznicu za paru i <strong>odmah</strong> je obrišite.
Voda sa česme (domaća tekuća voda) je sasvim u redu za upotrebu sve dok nema ukus koji se može pomešati sa ukusom napitka. Flaširana voda je takođe u redu. Nemojte koristiti vodu iz frižidera ili toplu vodu, jer to može uticati na temperaturu napitka. Uvek koristite svežu vodu i zamenite vodu ukoliko niste koristili uređaj više od 2 dana. Za hladne napitke, koristite vodu sobne temperature, nikako vodu ohlađenu u frižideru i dodajte dve ili više kockica leda (20g po kockici leda) u šoljicu. Tvrdoća vode je osnovni razlog kalcifikacije u uređaju te je stoga preporučljivo uklanjati kamenac redovno (svaka 3 meseca ili češće).
Tankom iglom odblokirajte zapušenu mlaznicu. Da osigurate da mlaznica za paru ostane čista,posle pravljenja kapucina na trenutak okrenite dugme mlaznice za paru u poziciju za paru da izduvate moguće ostatke mleka (stavite praznu posudu ispod mlaznice da prikupite kapljice).Odmah nakon pravljenja pene,mokrom krpom očistite mlaznicu za paru i dodatak za pravljenje kapućina.
Naslage kamenca se prirodno formiraju u aparatu za kafu. Redovno uklanjanje kamenca štiti aparat za kafu i produžava mu radni vek. Takođe, pomaže u održavanju konstantnog kvaliteta kafe. Kamenca može trajno promeniti radne performanse aparata.
Nemojte da perete pribor za espreso u mašini za pranje posuđa.
Redovno praznite pregradu u koju kaplje voda i po potrebi očistite je zajedno sa rešetkom sa vodom i blagim deterdžentom; zatim ih isperite i osušite.
Glava za kuvanje, držač filtera i filter moraju da se očiste nakon svake upotrebe, glava za kuvanje vlažnom krpom, a držač filtera i filter blagim deterdžentom i vodom. Isperite i osušite.
Ležište za zagrevanje treba da se održava na isti način.
Pratite uputstva u svom priručniku da biste videli kako se uklanja kamenac na vašem aparatu pošto se način razlikuje u zavisnosti od modela.
Preporučujemo da koristite sredstvo za uklanjanje kamenca koje je obezbedio proizvođač.
Kod prosečne upotrebe od 4 šoljice dnevno i ako je voda tvrda, preporučujemo uklanjanje kamenca u aparatu najkasnije svaka 3 meseca.
Ako živite u oblasti gde je voda jako tvrda, možda ćete morati češće da uklanjate kamenac.
Da ako se na njega nataložio kamenac.
Očistite ga vodom i/ili sredstvima za čišćenje koja preporučuje proizvođač uređaja.
Time se sprečava zagušenje izlaza za vodu i održava higijena.
Nakon što ste sledeli uputstva za aktiviranje aparata navedena u uputstvu za upotrebu, proverite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašćeni servis.
Proverite da li koristite veoma sveže, hladno mleko. Proverite da li su dodatak za kapućino i mlaznica za paru blokirani.
Ne koristite aparat. Da izbegnete bilo kakvu opasnost, zamenite kabl u ovlašćenom servisu.
Ovo se može desiti iz više razloga:
• Nema vode u rezervoaru; napunite ga,
• Rezervoar nije pravilno ubačen; čvrsto pritisnite rezervoar,
• Filter je zapušen; kafa je previše sitno mlevena. Očistite držač filtera i pokušajte sa krupnije mlevenom kafom,
• Pumpa nije pripremljena; pogledajte u uputstvu kako da je pripremite,
• Nakupio se kamenac u aparatu; očistite ga,
• Claris kertridž filtera je zamenjen, ali nije pripremljen; pogledajte u uputstvu kako da ga pripremite.
Aparat će se automatski ponovo pokrenuti kada se vrati struja i biće spreman za novi ciklus.
Uverite se da se nije prepunila pregrada za kapljanje i ispraznite je ako je potrebno.
Proverite da li je pregrada za kapljanje pravilno postavljena.
Uverite se da mlaznica za paru nije blokirana.
Nakon što isključite uređaj i sačekate da se ohladi: očistite i otpušite sve otvore mlaznice pomoću igle koju ste dobili.
Otpušite otvor potporne cevi mlaznice za paru pomoću igle.
Izvadite ketridž Claris.
Zrna Arabica kafe daju najbolji ukus i prirodno sadrže mali procenat kofeina. Eksperimentišite različitim vrstama kafe, mešavinama i različitim stepenima pečenja da pronađete ono što najviše odgovara vašem ukusu. Generalno, što je kafa više pečenija, ukus je jači. Blago pečena kafa razvija mnogo različitih aroma i rezultira kafom koja je istovremeno i blaga i puna arome — kao kod pravih „kafedžija“! Odlična kafa treba da bude blago pečena da bi pokazala svo bogatstvo, suptilnost i kompleksnost ukusa. Izbegavajte izuzetno prepečenu kafu, jer je ona masnija i može da zapuši aparat. Proverite da slučajno u kafi nema kamenčića koji takođe mogu da oštete aparat. Nikada nemojte da koristite instant ili mlevenu kafu.
Srednja do sitno mlevena kafa (nikako previše sitna). Jednostavno, možete samo da kažete espreso samlevena.
Odlika prave espreso kafe je krem koji se stvara pod pritiskom u aparatu dok se kafa pravi. Pritisak se meri u barima (od 1,5 do 19) tako da što je veći pritisak u barima, krem espreso kafe je bogatiji i gušći.
Mlevenu kafu uvek držite u hermetički zatvorenoj kutiji ili zatvorite ambalažu štipaljkom za kese. Držite kutiju u frižideru da biste produžili svežinu kafe.
Vaš aparat sadrži vredne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Idite u odeljak „Dodaci“ na veb lokaciji da biste jednostavno pronašli sve što vam je potrebno za proizvod.
Pronađite detaljnije informacije u odeljku Garancija na Internet stranici.
Espreso ima jaču aromu od „normalne” kafe.
Ustvari, espreso može da se prepozna po bogatoj aromi i kremastoj peni na površini šoljice.
Za to je potreban pritisak od 15 bar (koji mogu da postignu samo mašine za espreso), voda zagrejana do 90-92 °C i fino mlevena i precizno izmerena kafa (7 g po šoljici).
Ne. Ovi aparati su posebno dizajnirani u odnosu na vrstu kafe koju koriste.
Ako ste upotrebili pogrešnu vrstu kafe, skinite pregradu i napunite je odgovarajućom vrstom.
Ako mislite da jedan deo nedostaje, pozovite Centar za potrošačke usluge, a mi ćemo vam pomoći da pronađete odgovarajuće rešenje.