Precision, Manuelni Espresso Aparat sa mlinom XP801T10 / Antracit siva

Najbolji način za pripremu espressa je vaš način

Precision, Manuelni Espresso Aparat sa mlinom XP801T10 / Antracit siva

Najbolji način za pripremu espressa je vaš način

Uživajte u espresso iskustvu kao nikada do sada sa Krups Precision aparatom. Ugrađeni mlin zajedno sa intuitivnim interfejsom pruža potpunu kontrolu i espresso koji je bogat izuzetnim ukusom i aromom.

Ref: XP801T10

Opis

Manuelni espresso aparat sa mlinom za savršeno pripremljen espresso i potpunu kontrolu.

Unapredite svoje iskustvo pripreme espressa kod kuće uz manuelni espresso aparat sa mlinom koja garantuje izuzetne ukuse i aromu sa savršenom ravnotežom. Ugrađeni konusni mlin nudi 30 preciznih podešavanja za sveže samlevenu kafu baš onako kako je volite. Intuitivni interfejs sa direktnim pristupom s prednje strane omogućava vam da jednostavno kreirate svoj prepoznatljiv espresso—priprema espressa nikada nije bila lakša. Istražite čitav svet latte umetnosti od kapućina do latte napitka uz visokokvalitetnu cevčicu za paru.

Specifikacije

Opšte
Garancija 2 GODINE
Odvojiva posuda za otkapavanje
Pritisak 15 bara
Tehnologija
Automatsko isključivanje
Broj crnih kafa pripremljenih istovremeno, ciklusi 2
Broj kafa pripremljenih istovremeno, ciklusi 2
Broj napitaka pripremljenih istovremeno 2
Funkcija tople vode
Kapacitet rezervoara za vodu (L) 3,5L
Parna mlaznica

Dodaci

Trenutno nemamo dodatni delova za ovaj aparat.

Uputstva

Česta pitanja

Uvek koristite hladno mleko (pravo iz frižidera) i veoma sveže mleko. Svako mleko, ako je hladno i sveže, dobro će se umutiti.Ako koristite obrano meko, dugotrajno obrano mleko daje bolje rezultate.

Vodite računa da je i posuda koju koristite za pravljenje pene takođe hladna/ohlađena. Posude od stakla ili nerđajućeg čelika daju najbolje rezultate.

Pravljenje pene od mleka-u 6 koraka:
• Koristite posudu odgovarajuće veličine i do pola je napunite <strong>hladnim</strong> mlekom.
• Uronite vrh mlaznice za paru u mleko.
• Aktivirajte mlaznicu za paru, okretanjem dugmeta u potpunosti.
• Pomerajte posudu sa mlekom gore, dole dok ne čujete prepoznatljiv zvuk SSSST…SSSST.
• Nastavite da polako spuštate posudu (<strong>bez naglih pokreta</strong>), rastežući mleko do vrha, formirajući čvrstu penu.
• Nastavite da grejete mleko dok na termometru ne dostigne temperaturu 60 °C (ako imate termometar). Isključite mlaznicu za paru i <strong>odmah</strong> je obrišite.
Prvi put pokrenite aparat za filter kafu bez kafe i ispunite bokal vodom u celosti da biste ga isprali.
Da, u posudi za mleko možete da koristite bilo koju vrstu mleka.
Sveže i dugotrajno mleko.
Preporučujemo da kafu u zrnu čuvate na hladnom i suvom mestu. Čuvajte kafu u neprozirnoj i hermetički zatvorenoj posudi. Kiseonik i vlaga su najveći neprijatelji kafe. Mlevena kafa brzo gubi svoja svojstva. Vlaga menja ukus i aromu kafe, pa ona postaje bajata i bezukusna. Kiseonik prouzrokuje oksidaciju mlevene kafe i ističe gorak ukus napitka. Zato je potrebno da kafu u zrnu meljete neposredno pre pravljenja kafe.
Učestalost čišćenja od kamenca zavisi od tvrdoće vode i od toga koliko često upotrebljavate aparat za kafu. Sledeće pojave ukazuju na to da su se u aparatu pojavile naslage kamenca: ciklus pripreme kafe traje duže, aparat proizvodi dosta pare, na kraju ciklusa je znatno bučniji ili prestaje sa radom u toku ciklusa. Ovo znači da su se u aparatu za kafu pojavile naslage kamenca. Kamenac treba da uklanjate svakih 20 do 40 ciklusa ili jednom mesečno, u zavisnosti od tvrdoće vode.
Da ako se na njega nataložio kamenac.
Očistite ga vodom i/ili sredstvima za čišćenje koja preporučuje proizvođač uređaja.
Time se sprečava zagušenje izlaza za vodu i održava higijena.
Nakon što ste sledeli uputstva za aktiviranje aparata navedena u uputstvu za upotrebu, proverite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašćeni servis.
Proverite da li koristite veoma sveže, hladno mleko. Proverite da li su dodatak za kapućino i mlaznica za paru blokirani.
Ne koristite aparat. Da izbegnete bilo kakvu opasnost, zamenite kabl u ovlašćenom servisu.
U aparatu za kafu su se formirale naslage kamenca. Treba da uklonite kamenac.
U slučaju nestanka struje, možda ćete morati da ponovo pritisnete dugme za uključivanje/isključivanje.
Na modelima sa tajmerom, treba programirati sat.
Ovo se može desiti iz više razloga:
• Nema vode u rezervoaru; napunite ga,
• Rezervoar nije pravilno ubačen; čvrsto pritisnite rezervoar,
• Filter je zapušen; kafa je previše sitno mlevena. Očistite držač filtera i pokušajte sa krupnije mlevenom kafom,
• Pumpa nije pripremljena; pogledajte u uputstvu kako da je pripremite,
• Nakupio se kamenac u aparatu; očistite ga,
• Claris kertridž filtera je zamenjen, ali nije pripremljen; pogledajte u uputstvu kako da ga pripremite.
Izvadite filter za vodu ako ga aparat koristi. Ako to ne reši vaš problem, okrenite taster za finoću mlevenja udesno da biste podesili krupnije mlevenje (može da zavisi od vrste kafe koja se koristi).
Pokrenite jedan ili više ciklusa ispiranja.
U slučaju nekoliko uzastopnih korišćenja nekoliko kapljica može da izađe iz mlaznice za paru.
Posuda je možda previše vruća.
Ostavite je da se ohladi i pokušajte ponovo da napravite željeni napitak.
Emulzifikator je možda blokiran takođe : skinite ga, očistite i vratite.
Nakon praćenja uputstava u ovom korisničkom uputstvu za pokretanje uređaja, uverite se da električna utičnica radi tako što ćete priključiti neki drugi uređaj. Ako i dalje ne radi, ne pokušavajte da rasklapate ili popravljate uređaj sami, već se obratite korisničkoj službi.
Zrna Arabica kafe daju najbolji ukus i prirodno sadrže mali procenat kofeina. Eksperimentišite različitim vrstama kafe, mešavinama i različitim stepenima pečenja da pronađete ono što najviše odgovara vašem ukusu. Generalno, što je kafa više pečenija, ukus je jači. Blago pečena kafa razvija mnogo različitih aroma i rezultira kafom koja je istovremeno i blaga i puna arome — kao kod pravih „kafedžija“! Odlična kafa treba da bude blago pečena da bi pokazala svo bogatstvo, suptilnost i kompleksnost ukusa. Izbegavajte izuzetno prepečenu kafu, jer je ona masnija i može da zapuši aparat. Proverite da slučajno u kafi nema kamenčića koji takođe mogu da oštete aparat. Nikada nemojte da koristite instant ili mlevenu kafu.
Srednja do sitno mlevena kafa (nikako previše sitna). Jednostavno, možete samo da kažete espreso samlevena.
Najbolji način da produžite rok trajanja kafe u zrnu je da je stavite u hermetički zatvorenu posudu i odložite u frižider. Na taj način možete da je čuvate 3 meseca.
Odlika prave espreso kafe je krem koji se stvara pod pritiskom u aparatu dok se kafa pravi. Pritisak se meri u barima (od 1,5 do 19) tako da što je veći pritisak u barima, krem espreso kafe je bogatiji i gušći.
Vaš aparat sadrži vredne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Idite u odeljak „Dodaci“ na veb lokaciji da biste jednostavno pronašli sve što vam je potrebno za proizvod.
Pronađite detaljnije informacije u odeljku Garancija na Internet stranici.
Uređaj ne treba koristiti za zagrevanje vode. Bez kapsule mlaz je jači, protok toplote je slabiji i temperatura verovatno neće zadovoljiti očekivanja korisnika.
Ne, uređaj može da se koristi sve dok ispravno radi.