Precision+, Manuelni Espresso Aparat sa mlinom, XP804T10 / Antracit siva

Najbolji način za pripremu espressa je vaš način

Precision+, Manuelni Espresso Aparat sa mlinom, XP804T10 / Antracit siva

Najbolji način za pripremu espressa je vaš način

Uživajte u espresso iskustvu kao nikada do sada sa Krups Precision aparatom. Ugrađeni mlin zajedno sa intuitivnim interfejsom pruža potpunu kontrolu i espresso koji je bogat izuzetnim ukusom i aromom.

Ref: XP804T10

Opis

Manuelni espresso aparat sa mlinom za savršeno pripremljen espresso i potpunu kontrolu.

Unapredite svoje iskustvo pripreme espressa kod kuće uz manuelni espresso aparat sa mlinom koja garantuje izuzetne ukuse i aromu sa savršenom ravnotežom. Ugrađeni konusni mlin nudi 30 preciznih podešavanja za sveže samlevenu kafu baš onako kako je volite. Intuitivni interfejs sa direktnim pristupom s prednje strane omogućava vam da jednostavno kreirate svoj prepoznatljiv espresso—priprema espressa nikada nije bila lakša. Istražite čitav svet latte umetnosti od kapućina do latte napitka uz visokokvalitetnu cevčicu za paru.

Specifikacije

Opšte
Garancija 2 GODINE
Odvojiva posuda za otkapavanje
Pritisak 15 bara
Tehnologija
Automatsko isključivanje
Broj crnih kafa pripremljenih istovremeno, ciklusi 2
Broj kafa pripremljenih istovremeno, ciklusi 2
Broj napitaka pripremljenih istovremeno 2
Dugme za uključivanje / isključivanje
Funkcija pare
Funkcija tople vode
Kapacitet rezervoara za kafu u zrnu 260g
Kapacitet rezervoara za vodu (L) 3,5L
Odvojivi rezervoar za vodu
Parna mlaznica
Thermoblock sistem

Dodaci

Trenutno nemamo dodatni delova za ovaj aparat.

Uputstva

Česta pitanja

Prvi put pokrenite aparat za filter kafu bez kafe i ispunite bokal vodom u celosti da biste ga isprali.
Preporučujemo da kafu u zrnu čuvate na hladnom i suvom mestu. Čuvajte kafu u neprozirnoj i hermetički zatvorenoj posudi. Kiseonik i vlaga su najveći neprijatelji kafe. Mlevena kafa brzo gubi svoja svojstva. Vlaga menja ukus i aromu kafe, pa ona postaje bajata i bezukusna. Kiseonik prouzrokuje oksidaciju mlevene kafe i ističe gorak ukus napitka. Zato je potrebno da kafu u zrnu meljete neposredno pre pravljenja kafe.
Koristite set za uklanjanje kamenca ili malo belog sirćeta:
1- Koristite malo sredstva za uklanjanje kamenca, rastvorenog u pola litra vode ili 25 cl belog sirćeta rastvorenog u pola litra vode.
2- Sipajte rastvor u rezervoar za vodu (bez kafe)


3- Pokrenite ciklus (bez kafe). Nakon 2 minuta, manuelno prekinite ciklus. Pustite aparat za kafu da miruje sat vremena


4- Ponovo uključite aparat za kafu kako biste završili ciklus

5- Da biste isprali aparat, pokrenite 2 ciklusa sa vodom, ali bez kafe

Ponovite ceo postupak uklanjanja kamenca, ukoliko je potrebno (1 do 5).
Nakon što ste sledeli uputstva za aktiviranje aparata navedena u uputstvu za upotrebu, proverite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašćeni servis.
U aparatu za kafu su se formirale naslage kamenca. Treba da uklonite kamenac.
U slučaju nestanka struje, možda ćete morati da ponovo pritisnete dugme za uključivanje/isključivanje.
Na modelima sa tajmerom, treba programirati sat.
Ovo se može desiti iz više razloga:
• Nema vode u rezervoaru; napunite ga,
• Rezervoar nije pravilno ubačen; čvrsto pritisnite rezervoar,
• Filter je zapušen; kafa je previše sitno mlevena. Očistite držač filtera i pokušajte sa krupnije mlevenom kafom,
• Pumpa nije pripremljena; pogledajte u uputstvu kako da je pripremite,
• Nakupio se kamenac u aparatu; očistite ga,
• Claris kertridž filtera je zamenjen, ali nije pripremljen; pogledajte u uputstvu kako da ga pripremite.
Uverite se da mlaznica za paru nije blokirana.
Nakon što isključite uređaj i sačekate da se ohladi: očistite i otpušite sve otvore mlaznice pomoću igle koju ste dobili.
Otpušite otvor potporne cevi mlaznice za paru pomoću igle.
Izvadite ketridž Claris.
Zrna Arabica kafe daju najbolji ukus i prirodno sadrže mali procenat kofeina. Eksperimentišite različitim vrstama kafe, mešavinama i različitim stepenima pečenja da pronađete ono što najviše odgovara vašem ukusu. Generalno, što je kafa više pečenija, ukus je jači. Blago pečena kafa razvija mnogo različitih aroma i rezultira kafom koja je istovremeno i blaga i puna arome — kao kod pravih „kafedžija“! Odlična kafa treba da bude blago pečena da bi pokazala svo bogatstvo, suptilnost i kompleksnost ukusa. Izbegavajte izuzetno prepečenu kafu, jer je ona masnija i može da zapuši aparat. Proverite da slučajno u kafi nema kamenčića koji takođe mogu da oštete aparat. Nikada nemojte da koristite instant ili mlevenu kafu.
Srednja do sitno mlevena kafa (nikako previše sitna). Jednostavno, možete samo da kažete espreso samlevena.
Najbolji način da produžite rok trajanja kafe u zrnu je da je stavite u hermetički zatvorenu posudu i odložite u frižider. Na taj način možete da je čuvate 3 meseca.
Mlevenu kafu uvek držite u hermetički zatvorenoj kutiji ili zatvorite ambalažu štipaljkom za kese. Držite kutiju u frižideru da biste produžili svežinu kafe.
Vaš aparat sadrži vredne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Idite u odeljak „Dodaci“ na veb lokaciji da biste jednostavno pronašli sve što vam je potrebno za proizvod.
Espreso ima jaču aromu od „normalne” kafe.
Ustvari, espreso može da se prepozna po bogatoj aromi i kremastoj peni na površini šoljice.
Za to je potreban pritisak od 15 bar (koji mogu da postignu samo mašine za espreso), voda zagrejana do 90-92 °C i fino mlevena i precizno izmerena kafa (7 g po šoljici).