EKLER SA KAFOM

  • Broj osoba 8
  • Zahtevnost pripreme Srednje
  • Vreme pripreme 40 min

SASTOJCI

130 g brašna
65 g putera
Malo soli
250 ml vode
20 g šećera
4 jaja
500 ml mleka
40 ml espressa
5 žumanceta
80 g šećera
40 g brašna
30 g kukuruznog brašna
Fondan glazura

Priprema

Za eklere:
U šerpi otopite puter sa vodom, šećerom i solju. Dodajte prosejano brašno i kuvajte na tihoj vatri - trebalo bi da se lako odvoji od ivice tiganja. Sklonite sa vatre i dodajte jaja, dobro promešajte. Formirajte testo dugačko oko 6-8 cm na plehu, pazeći da budu na odgovarajućoj udaljenosti jedan od drugog. Podmažite eklere žumancetom i pecite na 180 ° C 20-25 minuta, zatim smanjite temperaturu na 150 ° C i ostavite oko 10 minuta. Izvadite eklere iz pećnice kada spolja porumene (iznutra treba da ostanu mekani). Ostavite ih da se ohlade.

Za kremu:
U šerpi zagrejte mleko sa kafom. U činiji umutite žumanca sa šećerom dok ne dobijete kremu. Dodajte brašno i kukuruzno brašno. Dodajte vruće mleko i dobro promešajte. Prebacite smesu nazad u tiganj i ostavite da se krčka, neprestano mešajući. Ostavite ga na vatri nekoliko minuta, a zatim ga ostavite sa strane. Ostavite da se ohladi.