Aparat za filter kafu GRIND & BREW KM832810

Automatski melje i priprema kafu - za svež ukus i aromu

Aparat za filter kafu GRIND & BREW KM832810

Automatski melje i priprema kafu - za svež ukus i aromu

KRUPS Grind and Brew aparat za kafu nudi kafu u svom najfinijem obliku, sa automatskim procesom mlevenja i pripreme za kafu savršenog ukusa i arome. Opremljen konusnim mlinom premijum kvaliteta, unapređenih karakteristika i sa jednostavnim podešavanjima količine i jačine, Grind and Brew vam olakšava da započnete dan uz neuporediv ukus sveže mlevene kafe

Ref: KM832810

Opis

Idealan aparat za kafu sa mlinom, za savršeno pripremljenu, sveže samlevenu kafu 

Ništa se ne može porediti sa ukusom i aromom sveže mlevene kafe. KRUPS Grind and Brew Aparat za kafu sa mlinom vam nudi tu senzaciju svakoga jutra, sa potpunom lakoćom. Automatsko mlevenje vam omogućava da sipate kafu, podesite i pustite Grind and Brew da uradi ostatak. Rezultat je najfinija kafa, u modernom dizajnu sa detaljima od mat nerđajućeg čelika. Otkrijte savršen ukus sa podešavanjima količine i jačine, za kafu koja je prilagođena vašem ukusu, od kremaste i slabije do jake i okrepljujuće. Izuzetno kvalitetan konusni mlin ima savršene performanse – homogene rezultate, manje taloga, tiši rad, demontažne delove za jednostavno održavanje – sa jednostavnim intuitivnim digitalnim kontrolnim panelom sa LED ekranom. Sa savršenim kapacitetom od 10 do 15 šoljica i pametnim karakteristikama, Grind and Brew je kombinacija aparata i mlina koji osiguravaju beskrajnu aromu svakog dana.  

Specifikacije

Opšte
Boja Crna
Garancija 2 godine
Uređaj sa ekranom (ekran)
Zemlja porekla Kina
Tehnologija
Automatsko isključivanje
Dugme za uključivanje / isključivanje
Fino podešavanje mlevenja Manualno - 3 nivoa
Indikator nivoa vode Da
Kapacitet 10 do 15 šoljica
Kapacitet rezervoara za kafu u zrnu 180 gr
Kapacitet rezervoara za vodu (L) 1,25 l
Materijal bokala Staklo
Mlin za kafu Metalni konusni mlin
Podsetnik na uklanjanje kamenca Da
Postavke za jačinu kafe 3
Prekidač za uključivanje / isključivanje Da
Tajmer

Česta pitanja

Nikada ne koristite bokal ili termo bokal u mikrotalasnoj pećnici, mašini za pranje sudova ili na grejnim pločama.
Možete da koristite papirni filter ili trajni filter (najlonski ili metalni). Ova dva tipa filtera se prodaju u prodavnicama.
Prvi put pokrenite aparat za filter kafu bez kafe i ispunite bokal vodom u celosti da biste ga isprali.
Grejna podloga služi da održava odgovarajuću temperaturu kafe dok je aparat za kafu uključen. Ova funkcija nije dostupna u aparatima za kafu koji se isporučuju sa izolovanim bokalom.
Voda sa česme (domaća tekuća voda) je sasvim u redu za upotrebu sve dok nema ukus koji se može pomešati sa ukusom napitka. Flaširana voda je takođe u redu. Nemojte koristiti vodu iz frižidera ili toplu vodu, jer to može uticati na temperaturu napitka. Uvek koristite svežu vodu i zamenite vodu ukoliko niste koristili uređaj više od 2 dana. Za hladne napitke, koristite vodu sobne temperature, nikako vodu ohlađenu u frižideru i dodajte dve ili više kockica leda (20g po kockici leda) u šoljicu. Tvrdoća vode je osnovni razlog kalcifikacije u uređaju te je stoga preporučljivo uklanjati kamenac redovno (svaka 3 meseca ili češće).
U zavisnosti od modela, filter možete kupiti u servisu za postprodajne usluge ili na veb-sajtu u rubrici Kupovina dodataka.
Naslage kamenca se prirodno formiraju u aparatu za kafu. Redovno uklanjanje kamenca štiti aparat za kafu i produžava mu radni vek. Takođe, pomaže u održavanju konstantnog kvaliteta kafe. Kamenca može trajno promeniti radne performanse aparata.
Koristite set za uklanjanje kamenca ili malo belog sirćeta:
1- Koristite malo sredstva za uklanjanje kamenca, rastvorenog u pola litra vode ili 25 cl belog sirćeta rastvorenog u pola litra vode.
2- Sipajte rastvor u rezervoar za vodu (bez kafe)


3- Pokrenite ciklus (bez kafe). Nakon 2 minuta, manuelno prekinite ciklus. Pustite aparat za kafu da miruje sat vremena


4- Ponovo uključite aparat za kafu kako biste završili ciklus

5- Da biste isprali aparat, pokrenite 2 ciklusa sa vodom, ali bez kafe

Ponovite ceo postupak uklanjanja kamenca, ukoliko je potrebno (1 do 5).
Učestalost čišćenja od kamenca zavisi od tvrdoće vode i od toga koliko često upotrebljavate aparat za kafu. Sledeće pojave ukazuju na to da su se u aparatu pojavile naslage kamenca: ciklus pripreme kafe traje duže, aparat proizvodi dosta pare, na kraju ciklusa je znatno bučniji ili prestaje sa radom u toku ciklusa. Ovo znači da su se u aparatu za kafu pojavile naslage kamenca. Kamenac treba da uklanjate svakih 20 do 40 ciklusa ili jednom mesečno, u zavisnosti od tvrdoće vode.
Termo bokale nikada nemojte stavljati u mašinu za pranje posuđa!
Plastični termo bokal bi trebalo isprati pod mlazom tople vode odmah nakon upotrebe.
Nikada nemojte čistiti bokal četkom za ribanje posuđa ili drugim predmetom jer bi to moglo da uzrokuje tanke pukotine i implodiranja stakla. Termo bokal od brušenog čelika možete bez problema da čistite četkom za ribanje posuđa ili sličnim predmetom, čak i iznutra.
Stakleni bokal za kafu i ležište za filter morate da perete u gornjoj polici mašine za sudove.
Nakon što ste sledeli uputstva za aktiviranje aparata navedena u uputstvu za upotrebu, proverite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašćeni servis.
Ne koristite aparat. Da izbegnete bilo kakvu opasnost, zamenite kabl u ovlašćenom servisu.
• Količina mlevene kafe je veoma važna. Preporučamo kašiku za doziranje kafe (7 grama) za veliku šolju.
• Vaša kafa je veoma sitno mlevena (način mlevenja "Espresso").
• Ako koristite trajni filter, nemojte uz njega koristiti i papirni filter.
• Određene vrste papirnog filtra (za postizanje kafe punog ukusa) mogu da produže vreme prolaska vode kroz filter i eventualno uzrokovati prelivanje.
U aparatu za kafu su se formirale naslage kamenca. Treba da uklonite kamenac.
U slučaju nestanka struje, možda ćete morati da ponovo pritisnete dugme za uključivanje/isključivanje.
Na modelima sa tajmerom, treba programirati sat.
Očistite ventil protiv kapljanja na držaču filtera pod mlazom vode, aktivirajte ga ručno.
Ovo u potpunosti zavisi od ukusa: možete u supermarketu da kupite mlevenu kafu različitog ukusa i jačine za aparate za filter kafu, takođe, možete da sami sameljete kafu u zrnu ili možete kupiti kafu u zrnu i tražiti da vam u prodavnici samelju kafu da odgovara granulaciji filter kafe.
Srednja do sitno mlevena kafa (nikako previše sitna). Jednostavno, možete samo da kažete espreso samlevena.
Mlevenu kafu uvek držite u hermetički zatvorenoj kutiji ili zatvorite ambalažu štipaljkom za kese. Držite kutiju u frižideru da biste produžili svežinu kafe.
Vaš aparat sadrži vredne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Idite u odeljak „Dodaci“ na veb lokaciji da biste jednostavno pronašli sve što vam je potrebno za proizvod.
Pronađite detaljnije informacije u odeljku Garancija na Internet stranici.
U unutrašnjim kolima se nakuplja kamenac, voda ne cirkuliše pravilno i njen tok je mnogo sporiji.
Garancija ne pokriva kvarove koji su nastali usled neredovnog uklanjanja kamenca.
Ako mislite da jedan deo nedostaje, pozovite Centar za potrošačke usluge, a mi ćemo vam pomoći da pronađete odgovarajuće rešenje.