Evidence Hot & Cold, EA898GF0

Eksplozija aroma kafe, bilo da je vruća ili hladna

Evidence Hot & Cold, EA898GF0

Eksplozija aroma kafe, bilo da je vruća ili hladna

KRUPS Evidence Hot & Cold donosi vam kompletno iskustvo bariste kod kuće, sa 18 toplih i hladnih recepata koji pružaju beskrajne varijacije. Ovaj automatski espresso aparat pruža savršeni espresso, kapućino jednim dodirom ili hladne napitke poput ledenog latte-a i ledene kafe—sa jedinstvenom višestepenom Cold Brew Aroma tehnologijom, koja osigurava savršeno pun ukus, kao i intuitivan interfejs za sve vaše omiljene napitke pravljene do savršenstva iz dana u dan.

Ref: EA898GF0

Opis

Automatski aparat za espresso koji pruža iskustvo bariste kod kuće

Predstavljamo KRUPS Evidence Hot & Cold, automatski espresso aparat koji nudi ukusne tople i hladne napitke sa snažnim aromama i vrhunskom pripremom. Otkrijte jednostavno iskustvo kućnog bariste sa 18 recepata na elegantnom i korisnički prijatnom interfejsu, uz tehnologiju Cold Brew Aroma koja pruža savršenu ekstrakciju za besprekorno ledene napitke i više od toga.

Specifikacije

Opšte
Garancija 2 GODINE
Odvojiva posuda za otkapavanje
Predefinisani recepti 18
Pritisak 15 bara
Snaga 1450W
Težina 8.4kg
Uređaj sa ekranom (ekran)
Tehnologija
Automatsko isključivanje
Broj crnih kafa pripremljenih istovremeno, ciklusi 2
Broj kafa pripremljenih istovremeno, ciklusi 2
Broj napitaka pripremljenih istovremeno 2
Dodatak za mleko
Dugme za uključivanje / isključivanje
Kapacitet rezervoara za kafu u zrnu 250g
Kapacitet rezervoara za vodu (L) 2.3L
Maksimalno rastojanje između mlaznice za kafu i posude za otkapavanje 14cm
Mlin za kafu Metalni konusni mlin
Odvojivi rezervoar za vodu
Prilagođavanje količine
Uklonjiva posuda za kapanje
Vidljiv nivo vode

Uputstva

Česta pitanja

Prvi put pokrenite aparat za filter kafu bez kafe i ispunite bokal vodom u celosti da biste ga isprali.
Uvek isključite aparat pre čišćenja. Nikada ne kvasite mlin za kafu, kabl za napajanje ili utikač. Ne koristite jake deterdžente ili abrazivna sredstva za čišćenje aparata.
Preporučujemo da kafu u zrnu čuvate na hladnom i suvom mestu. Čuvajte kafu u neprozirnoj i hermetički zatvorenoj posudi. Kiseonik i vlaga su najveći neprijatelji kafe. Mlevena kafa brzo gubi svoja svojstva. Vlaga menja ukus i aromu kafe, pa ona postaje bajata i bezukusna. Kiseonik prouzrokuje oksidaciju mlevene kafe i ističe gorak ukus napitka. Zato je potrebno da kafu u zrnu meljete neposredno pre pravljenja kafe.
Naslage kamenca se prirodno formiraju u aparatu za kafu. Redovno uklanjanje kamenca štiti aparat za kafu i produžava mu radni vek. Takođe, pomaže u održavanju konstantnog kvaliteta kafe. Kamenca može trajno promeniti radne performanse aparata.
Koristite set za uklanjanje kamenca ili malo belog sirćeta:
1- Koristite malo sredstva za uklanjanje kamenca, rastvorenog u pola litra vode ili 25 cl belog sirćeta rastvorenog u pola litra vode.
2- Sipajte rastvor u rezervoar za vodu (bez kafe)


3- Pokrenite ciklus (bez kafe). Nakon 2 minuta, manuelno prekinite ciklus. Pustite aparat za kafu da miruje sat vremena


4- Ponovo uključite aparat za kafu kako biste završili ciklus

5- Da biste isprali aparat, pokrenite 2 ciklusa sa vodom, ali bez kafe

Ponovite ceo postupak uklanjanja kamenca, ukoliko je potrebno (1 do 5).
Nemojte da perete pribor za espreso u mašini za pranje posuđa.
Redovno praznite pregradu u koju kaplje voda i po potrebi očistite je zajedno sa rešetkom sa vodom i blagim deterdžentom; zatim ih isperite i osušite.
Glava za kuvanje, držač filtera i filter moraju da se očiste nakon svake upotrebe, glava za kuvanje vlažnom krpom, a držač filtera i filter blagim deterdžentom i vodom. Isperite i osušite.
Ležište za zagrevanje treba da se održava na isti način.
Nakon što ste sledeli uputstva za aktiviranje aparata navedena u uputstvu za upotrebu, proverite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašćeni servis.
• Količina mlevene kafe je veoma važna. Preporučamo kašiku za doziranje kafe (7 grama) za veliku šolju.
• Vaša kafa je veoma sitno mlevena (način mlevenja "Espresso").
• Ako koristite trajni filter, nemojte uz njega koristiti i papirni filter.
• Određene vrste papirnog filtra (za postizanje kafe punog ukusa) mogu da produže vreme prolaska vode kroz filter i eventualno uzrokovati prelivanje.
Proverite da li je aparat uključen i da je poklopac pravilno postavljen.
Ako i dalje ne možete da ga pokrenete, obratite se odobrenom servisnom centru.
U slučaju nestanka struje, možda ćete morati da ponovo pritisnete dugme za uključivanje/isključivanje.
Na modelima sa tajmerom, treba programirati sat.
Ovo se može desiti iz više razloga:
• Nema vode u rezervoaru; napunite ga,
• Rezervoar nije pravilno ubačen; čvrsto pritisnite rezervoar,
• Filter je zapušen; kafa je previše sitno mlevena. Očistite držač filtera i pokušajte sa krupnije mlevenom kafom,
• Pumpa nije pripremljena; pogledajte u uputstvu kako da je pripremite,
• Nakupio se kamenac u aparatu; očistite ga,
• Claris kertridž filtera je zamenjen, ali nije pripremljen; pogledajte u uputstvu kako da ga pripremite.
Aparat će se automatski ponovo pokrenuti kada se vrati struja i biće spreman za novi ciklus.
Uverite se da se nije prepunila pregrada za kapljanje i ispraznite je ako je potrebno.
Proverite da li je pregrada za kapljanje pravilno postavljena.
Proverite podešavanja temperature za izabranu kafu i promenite ih po potrebi.
Zagrejte šolje tako što ćete ih isprati vrućom vodom da biste izbegli „temperaturni šok” korišćenjem hladnih šolja.
Dobijena kafa će biti još boljeg kvaliteta.
Možete da podesite intenzitet za svaki recept posebno tako što ćete izabrati količinu zrna za korišćenje.
Proverite zrna kafe u posudi za kafu u zrnu i uverite se da senzor za zrna kafe nije blokiran ili zaprljan. Očistite suvom krpom po potrebi. Nemojte koristiti zrna ako su vlažna ili masna.
Izaberite recept iz menija omiljenih recepata i/ili smanjite količinu vode.
Ovo u potpunosti zavisi od ukusa: možete u supermarketu da kupite mlevenu kafu različitog ukusa i jačine za aparate za filter kafu, takođe, možete da sami sameljete kafu u zrnu ili možete kupiti kafu u zrnu i tražiti da vam u prodavnici samelju kafu da odgovara granulaciji filter kafe.
Zrna Arabica kafe daju najbolji ukus i prirodno sadrže mali procenat kofeina. Eksperimentišite različitim vrstama kafe, mešavinama i različitim stepenima pečenja da pronađete ono što najviše odgovara vašem ukusu. Generalno, što je kafa više pečenija, ukus je jači. Blago pečena kafa razvija mnogo različitih aroma i rezultira kafom koja je istovremeno i blaga i puna arome — kao kod pravih „kafedžija“! Odlična kafa treba da bude blago pečena da bi pokazala svo bogatstvo, suptilnost i kompleksnost ukusa. Izbegavajte izuzetno prepečenu kafu, jer je ona masnija i može da zapuši aparat. Proverite da slučajno u kafi nema kamenčića koji takođe mogu da oštete aparat. Nikada nemojte da koristite instant ili mlevenu kafu.
Srednja do sitno mlevena kafa (nikako previše sitna). Jednostavno, možete samo da kažete espreso samlevena.
Najbolji način da produžite rok trajanja kafe u zrnu je da je stavite u hermetički zatvorenu posudu i odložite u frižider. Na taj način možete da je čuvate 3 meseca.
Odlika prave espreso kafe je krem koji se stvara pod pritiskom u aparatu dok se kafa pravi. Pritisak se meri u barima (od 1,5 do 19) tako da što je veći pritisak u barima, krem espreso kafe je bogatiji i gušći.
To zavisi od tipa aparata za kafu koji koristite. Zato je mlevena kafa za espreso mnogo finije mlevena u poređenju sa kafom za aparate za filter kafu.
Mlevenu kafu uvek držite u hermetički zatvorenoj kutiji ili zatvorite ambalažu štipaljkom za kese. Držite kutiju u frižideru da biste produžili svežinu kafe.
Vaš aparat sadrži vredne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Idite u odeljak „Dodaci“ na veb lokaciji da biste jednostavno pronašli sve što vam je potrebno za proizvod.
Pronađite detaljnije informacije u odeljku Garancija na Internet stranici.