Evidence Eco-Design EA8968E0 / Crna

Automatski aparat za espresso i cappuccino,smanjen uticaj na životnu sredinu, savršen ukus kafe

Evidence Eco-Design EA8968E0 / Crna

Automatski aparat za espresso i cappuccino,smanjen uticaj na životnu sredinu, savršen ukus kafe

KRUPS Evidence Eco Design automatski aparat za espresso kafu kombinuje izvanredan ukus kafe sa ekološkim dizajnom. Otkrijte potpuno automatski proces pripreme napitaka – sa optimizovanim procesom pripreme i One – touch cappuccino opcijom, za pripremu svih napitaka u jednoj ili dve šoljice sa aparatom izuzetnih karakteristika izrađenom od 52% reciklirane plastike i mogućnošću reciklaže do 84%. *U odnosu na ukupnu količinu plastične mase ili 29% ukupne mase aparata

Ref: EA8968E0

Opis

Espresso aparat koji pruža savršene rezultate uz ekološki pristup dizajnu

Otkrijte Krups Evidence Eco-Design, prvi automatski espresso aparat koji kombinuje savršen ukus kafe sa ekološkim pristupom dizajnu, uključujući 52% reciklirane plastike.* Tehnologija Quattro Force optimizuje svaki korak od zrna do šoljice za najbolji ukus, teksturu i aromu kafe. Napravite jednu ili dve  šoljice espressa isovremeno i koristite funkciju One-Touch Cappuccino za pripremu dva ukusna kapućina istovremeno na dodir tastera

Specifikacije

Opšte
Boja Crna
Garancija 2 GODINE
Odvojiva posuda za otkapavanje
Snaga 1450W
Težina 9,104kg
Tehnologija
Automatsko isključivanje
Broj crnih kafa pripremljenih istovremeno, ciklusi 2
Kapacitet rezervoara za kafu u zrnu 250g
Kapacitet rezervoara za vodu (L) 2.3L
Maksimalno rastojanje između mlaznice za kafu i posude za otkapavanje 14cm
Odvojivi rezervoar za vodu
Podsetnik na uklanjanje kamenca Da
Uklonjiva posuda za kapanje
Vidljiv nivo vode

Uputstva

Česta pitanja

Prvi put pokrenite aparat za filter kafu bez kafe i ispunite bokal vodom u celosti da biste ga isprali.
Da, u posudi za mleko možete da koristite bilo koju vrstu mleka.
Sveže i dugotrajno mleko.
Voda sa česme (domaća tekuća voda) je sasvim u redu za upotrebu sve dok nema ukus koji se može pomešati sa ukusom napitka. Flaširana voda je takođe u redu. Nemojte koristiti vodu iz frižidera ili toplu vodu, jer to može uticati na temperaturu napitka. Uvek koristite svežu vodu i zamenite vodu ukoliko niste koristili uređaj više od 2 dana. Za hladne napitke, koristite vodu sobne temperature, nikako vodu ohlađenu u frižideru i dodajte dve ili više kockica leda (20g po kockici leda) u šoljicu. Tvrdoća vode je osnovni razlog kalcifikacije u uređaju te je stoga preporučljivo uklanjati kamenac redovno (svaka 3 meseca ili češće).
 Ne, ne smete sipati mleko u rezervoar. Sistem radi isključivo sa vodom. Upotreba bilo koje druge tečnosti, poput mleka, može biti štetna po uređaj. 
U zavisnosti od modela, filter možete kupiti u servisu za postprodajne usluge ili na veb-sajtu u rubrici Kupovina dodataka.
Vrlo je važno održavati mlin za kafu kako biste postigli najbolje rezultate kada je reč o ukusu. Većina zrna kafe sadrže ulja koja vremenom pojačavaju njihov ukus i time menjaju ukus kafe. Ispraznite rezervoar za kafu nakon svake upotrebe.
Uvek isključite aparat pre čišćenja. Nikada ne kvasite mlin za kafu, kabl za napajanje ili utikač. Ne koristite jake deterdžente ili abrazivna sredstva za čišćenje aparata.
Naslage kamenca se prirodno formiraju u aparatu za kafu. Redovno uklanjanje kamenca štiti aparat za kafu i produžava mu radni vek. Takođe, pomaže u održavanju konstantnog kvaliteta kafe. Kamenca može trajno promeniti radne performanse aparata.
Koristite set za uklanjanje kamenca ili malo belog sirćeta:
1- Koristite malo sredstva za uklanjanje kamenca, rastvorenog u pola litra vode ili 25 cl belog sirćeta rastvorenog u pola litra vode.
2- Sipajte rastvor u rezervoar za vodu (bez kafe)


3- Pokrenite ciklus (bez kafe). Nakon 2 minuta, manuelno prekinite ciklus. Pustite aparat za kafu da miruje sat vremena


4- Ponovo uključite aparat za kafu kako biste završili ciklus

5- Da biste isprali aparat, pokrenite 2 ciklusa sa vodom, ali bez kafe

Ponovite ceo postupak uklanjanja kamenca, ukoliko je potrebno (1 do 5).
Preporučujemo svakodnevno čišćenje kako biste nastavili da uživate u izvrsnom kvalitetu kafe koji zaslužujete. Za savete o svakodnevnom čišćenju i dr, konsultujte uputstvo.
Nakon što ste sledeli uputstva za aktiviranje aparata navedena u uputstvu za upotrebu, proverite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašćeni servis.
Ne koristite aparat. Da izbegnete bilo kakvu opasnost, zamenite kabl u ovlašćenom servisu.
• Količina mlevene kafe je veoma važna. Preporučamo kašiku za doziranje kafe (7 grama) za veliku šolju.
• Vaša kafa je veoma sitno mlevena (način mlevenja "Espresso").
• Ako koristite trajni filter, nemojte uz njega koristiti i papirni filter.
• Određene vrste papirnog filtra (za postizanje kafe punog ukusa) mogu da produže vreme prolaska vode kroz filter i eventualno uzrokovati prelivanje.
Proverite da li je aparat uključen i da je poklopac pravilno postavljen.
Ako i dalje ne možete da ga pokrenete, obratite se odobrenom servisnom centru.
U aparatu za kafu su se formirale naslage kamenca. Treba da uklonite kamenac.
U slučaju nestanka struje, možda ćete morati da ponovo pritisnete dugme za uključivanje/isključivanje.
Na modelima sa tajmerom, treba programirati sat.
Ovo se može desiti iz više razloga:
• Nema vode u rezervoaru; napunite ga,
• Rezervoar nije pravilno ubačen; čvrsto pritisnite rezervoar,
• Filter je zapušen; kafa je previše sitno mlevena. Očistite držač filtera i pokušajte sa krupnije mlevenom kafom,
• Pumpa nije pripremljena; pogledajte u uputstvu kako da je pripremite,
• Nakupio se kamenac u aparatu; očistite ga,
• Claris kertridž filtera je zamenjen, ali nije pripremljen; pogledajte u uputstvu kako da ga pripremite.
Uverite se da se nije prepunila pregrada za kapljanje i ispraznite je ako je potrebno.
Proverite da li je pregrada za kapljanje pravilno postavljena.
Izvadite filter za vodu ako ga aparat koristi. Ako to ne reši vaš problem, okrenite taster za finoću mlevenja udesno da biste podesili krupnije mlevenje (može da zavisi od vrste kafe koja se koristi).
Pokrenite jedan ili više ciklusa ispiranja.
U slučaju nekoliko uzastopnih korišćenja nekoliko kapljica može da izađe iz mlaznice za paru.
Proverite podešavanja temperature za izabranu kafu i promenite ih po potrebi.
Zagrejte šolje tako što ćete ih isprati vrućom vodom da biste izbegli „temperaturni šok” korišćenjem hladnih šolja.
Dobijena kafa će biti još boljeg kvaliteta.
Proverite da li je rezervoar ispravno namešten na uređaju.
Uverite se da magnetni plovak u rezervoaru za vodu može slobodno da se pomera.
Isperite rezervoar i očistite ga od kamenca po potrebi.
Podešavanja mlevenja menjajte samo dok mlin radi.
Posuda je možda previše vruća.
Ostavite je da se ohladi i pokušajte ponovo da napravite željeni napitak.
Emulzifikator je možda blokiran takođe : skinite ga, očistite i vratite.
Nakon praćenja uputstava u ovom korisničkom uputstvu za pokretanje uređaja, uverite se da električna utičnica radi tako što ćete priključiti neki drugi uređaj. Ako i dalje ne radi, ne pokušavajte da rasklapate ili popravljate uređaj sami, već se obratite korisničkoj službi.
Ovo u potpunosti zavisi od ukusa: možete u supermarketu da kupite mlevenu kafu različitog ukusa i jačine za aparate za filter kafu, takođe, možete da sami sameljete kafu u zrnu ili možete kupiti kafu u zrnu i tražiti da vam u prodavnici samelju kafu da odgovara granulaciji filter kafe.
Zrna Arabica kafe daju najbolji ukus i prirodno sadrže mali procenat kofeina. Eksperimentišite različitim vrstama kafe, mešavinama i različitim stepenima pečenja da pronađete ono što najviše odgovara vašem ukusu. Generalno, što je kafa više pečenija, ukus je jači. Blago pečena kafa razvija mnogo različitih aroma i rezultira kafom koja je istovremeno i blaga i puna arome — kao kod pravih „kafedžija“! Odlična kafa treba da bude blago pečena da bi pokazala svo bogatstvo, suptilnost i kompleksnost ukusa. Izbegavajte izuzetno prepečenu kafu, jer je ona masnija i može da zapuši aparat. Proverite da slučajno u kafi nema kamenčića koji takođe mogu da oštete aparat. Nikada nemojte da koristite instant ili mlevenu kafu.
Mlevenu kafu uvek držite u hermetički zatvorenoj kutiji ili zatvorite ambalažu štipaljkom za kese. Držite kutiju u frižideru da biste produžili svežinu kafe.
Vaš aparat sadrži vredne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Idite u odeljak „Dodaci“ na veb lokaciji da biste jednostavno pronašli sve što vam je potrebno za proizvod.
Espreso ima jaču aromu od „normalne” kafe.
Ustvari, espreso može da se prepozna po bogatoj aromi i kremastoj peni na površini šoljice.
Za to je potreban pritisak od 15 bar (koji mogu da postignu samo mašine za espreso), voda zagrejana do 90-92 °C i fino mlevena i precizno izmerena kafa (7 g po šoljici).
 Postoje dva različita tipa uređaja:
U slučaju manuelnog uređaja, vi kontrolišete količinu vode prikladne za vaš napitak. Uređaj se ne zaustavlja sam, već kada vi pomerite polugu u srednju poziciju.
U slučaju automatskog uređaja, vi unapred određujete količinu vode. Uređaj će se sam zaustaviti.