Tiramisu Irish Coffee

Zahtevnost: Lako

Trajanje pripreme: 30 min

Količina za 4 osobe:

  • 4 žumanceta + 6 belanaca
  • 80 g šećera u prahu, 80 g šećera
  • 500 g mascarpone sira, 30 g maslaca
  • 20 ml whiskija
  • 8 piškota
  • 50 g Dulce de Leche slatkog namaza
  • 3 jabuke
  • 1 kašika nezaslađenog kakao praha

Način pripreme

  • Pre svega napravite duplu kafu od 80 ml, malo jaču. Za optimalne rezultate koristite espresso uređaj sa mlinom.

Pripremite krem za tiramisu:

  • Započnite mešanje žumanaca sa šećerom, zatim odajte Mascarpone sir.
  • U posudu miksera dodajte belanca sa prstohvatom soli.
  • Dobro izmiksajte dobijenu smesu.
  • Propržite na maslacu šećer i oguljene jabuke isečene na kockice.
  • U svaku čašu na dno stavite malo Dulce Leche krema.
  • Keks umačite u kafu u koju ste dolili malo whiskya i slažite u čašu.
  • Punite čaše naizmenično, sloj keksa sa slojem karamelizovanih jabuka i tiramisu kremom.
  • Pripremu završite slojem krema kako bi sve posuli gorkim kakao prahom na kraju.

Naš savet: Hladite tiramisu najmanje 24 sata pre posluživanja.