Tiramisu Irish Coffee

Zahtevnost: Lako
Trajanje pripreme: 30 min
Količina za 4 osobe:
- 4 žumanceta + 6 belanaca
- 80 g šećera u prahu, 80 g šećera
- 500 g mascarpone sira, 30 g maslaca
- 20 ml whiskija
- 8 piškota
- 50 g Dulce de Leche slatkog namaza
- 3 jabuke
- 1 kašika nezaslađenog kakao praha
Način pripreme
- Pre svega napravite duplu kafu od 80 ml, malo jaču. Za optimalne rezultate koristite espresso uređaj sa mlinom.
Pripremite krem za tiramisu:
- Započnite mešanje žumanaca sa šećerom, zatim odajte Mascarpone sir.
- U posudu miksera dodajte belanca sa prstohvatom soli.
- Dobro izmiksajte dobijenu smesu.
- Propržite na maslacu šećer i oguljene jabuke isečene na kockice.
- U svaku čašu na dno stavite malo Dulce Leche krema.
- Keks umačite u kafu u koju ste dolili malo whiskya i slažite u čašu.
- Punite čaše naizmenično, sloj keksa sa slojem karamelizovanih jabuka i tiramisu kremom.
- Pripremu završite slojem krema kako bi sve posuli gorkim kakao prahom na kraju.
Naš savet: Hladite tiramisu najmanje 24 sata pre posluživanja.