TIRAMISU IRISH COFFEE

  • Broj osoba 4
  • Zahtevnost pripreme Lako
  • Vreme pripreme 30 min

SASTOJCI

4 žumanca + 6 belanaca
80 g šećera
500 g mascarponea
2 espressa
20 ml viskija
8 keksa
50 g karamele
3 jabuke
30 g putera
80 g šećera u prahu
1 kašika kakao praha

Priprema

Pripremite espresso i ostavite da se ohladi.
U činiji umutite žumanca sa šećerom dok ne dobijete krem. Belanca jako umutiti. Dodajte mascarpone. Pomešajte viski sa hladnom kafom. Jabuke ogulite i narežite na male kockice. Kuvajte ih u tiganju sa maslacem i šećerom oko 5 minuta.

Dodajte kašiku karamele na dno svake čaše. Potopite keks u kafu i napravite podlogu unutar čaša.
Napunite svaku čašu naizmenično kremom od mascarponea i karamelizovanim jabukama, završavajući slojem krema.
Pospite gorkim kakaom u prahu i ostavite da se ohladi u frižideru.
Idealno je da se tiramisu priprema 24 sata pre posluživanja.