Uvek koristite hladno mleko (pravo iz frižidera) i veoma sveže mleko. Svako mleko, ako je hladno i sveže, dobro će se umutiti.Ako koristite obrano meko, dugotrajno obrano mleko daje bolje rezultate.
Vodite računa da je i posuda koju koristite za pravljenje pene takođe hladna/ohlađena. Posude od stakla ili nerđajućeg čelika daju najbolje rezultate.
Pravljenje pene od mleka-u 6 koraka:
• Koristite posudu odgovarajuće veličine i do pola je napunite <strong>hladnim</strong> mlekom.
• Uronite vrh mlaznice za paru u mleko.
• Aktivirajte mlaznicu za paru, okretanjem dugmeta u potpunosti.
• Pomerajte posudu sa mlekom gore, dole dok ne čujete prepoznatljiv zvuk SSSST…SSSST.
• Nastavite da polako spuštate posudu (<strong>bez naglih pokreta</strong>), rastežući mleko do vrha, formirajući čvrstu penu.
• Nastavite da grejete mleko dok na termometru ne dostigne temperaturu 60 °C (ako imate termometar). Isključite mlaznicu za paru i <strong>odmah</strong> je obrišite.